TOP3
Despre_noi_MetalButtonan
Home_MetalButtonOn
Contact_MetalButton
Intern_MetalButton
SAG
2lasuta_MetalButton
Speologie_MetalButton
Membri_MetalButton
Proiecte_MetalButton
Modificari_MetalButton
Publicatii_MetalButton
Radioclub_MetalButton
Extern_MetalButton
csb

Dragi prieteni,

Pe 7 martie 2016 exact, s-au implinit 33 de ani de cand s-a pus piatra de temelie a Clubului de Speologie Bucovina, care mai tarziu prin obtinerea personalitatii juridice a devenit Fundatia Speologica "Club Speo Bucovina". Asta ne face sa contemplam asupra acelor lucruri, pe care cu succes le-am realizat in ultimii ani, sa privim inapoi la calea pe care am urmat-o si sa ne amintim de toti aceia cu care am avut placerea sa ne intalnim.

Organizatia noastra a avut la origine purul idealism al catorva tineri pentru care mediul academic a fost prea constrans; acesti tineri au sesizat oportunitatea anilor '90 cand visele nu se puteau infaptui decat prin sustinere financiara.

Am plecat cu pasi marunti dar siguri. In spatele nostru, in schimb, se afla umbra calauzitoare a cercetatorilor de la Institutul de Speologie "Emil Racovita" Cluj si Bucuresti si in mod special al neobositului nostru coordonator stiintific prof.dr. Iosif Viehmann.

O ilutratie comprensiva poate spune ca ne-am implicat activ, deruland proiecte si incheind parteneriate cu autoritatile locale si nationale in vederea participarii la procesul de rezolvare al problemelor de interes public

Aproape 100 cavitati au fost cartate. Sute de tineri au aflat cu ce se ocupa speologia.

Pestera Liliecilor din Rarau este Rezervatie Stiintifica prin H.G. 2151/30.11.2004.

A fost introdus un "Curs de Speologie" in programa Facultatii de Geografie din cadrul Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava avand concursul prof.dr. Iosif Viehmann

Multe proiecte de mediu au fost terminate cu succes.

Ne-am amenajat un sediu, am construit un Centru de Cercetare, Protectie si Conservare pentru Liliecii din Rarau.

Din aprilie 2009 ne-am infiintat un radioclub in cadrul Fundatiei.

Presedinte, ing. Adrian (Ady) DONE